Morfologie trimestrul 2 la dr. Calomfirescu

As vrea sa scriu aici despre experienta noastra cu acest doctor.

Este un neprofesionist si am sa va spun si experienta pe care am avut-o noi. Sotia mea a facut dublu test la el la Matei Basarab si totul a iesit foarte bine, slabe sanse de boli gen sin. down. La morfologia sem. 2 am fost tot la el, recomandat fiind de dr. care a urmarit sarcina. Aceasta ecografie s-a desfasurat in felul urmator: totul era bine, nicio problema, copilul arata bine etc. etc.. Numai ca dupa ce a oprit aparatul ne-a spus ca de fapt nu se vede bine falanga mijlocie de la un deget mic de la o mana iar la celalalt deget mic falanga mijlocie este lipsa. Noi am fost foarte mirati pentru ca el nu a zis nimic de acest lucru in timpul examinarii, sa ne arate si noua despre ce vb.. L-am intrebat daca acest lucru are legatura cu vreo boala, a zis ca nu, si a mai zis ca oriunde vom merge ni se va spune acelasi lucru, falangele sunt cu probleme. Am plecat bineninteles plouati, ajunsi acasa am citit pe net ca este de fapt un marker pentru sindromul down. Normal ca am fost foarte suparati, mai ales ca acest calomfirescu (un om slab pregatit, nimic mai mult) a vb. si cu dr. ginecolog care ne urmarea sarcina, spunandu-i ca nu este bine, ca sa facem investigatii serioase…
Normal ca ne-am perpelit foarte mult, mai ales ca spusese ca chiar daca vom repeta investigatia, vom avea acelasi raspuns. A doua zi am facut programare la sanador la primul medic disponibil. Dr. Piroiu de la Sanador decebal. Am sta cu dumneaei cam 55 de minute, a intors degetele pe toate partile si normal ca falangele erau acolo. Apoi, am reusit sa facem o programare la dl. Herghelegiu, peste 2 zile. Dumnealui ne-a spus la fel, am stat tot cam o ora la dumnealui in cabinet. Apoi, desigur, a urmat o morfologie la dl. dr. Adrian Pop, si nici dumnealui nu a confirmat diagnosticul lui Calomfirescu (for the record, cea mai tare eco a fost la herghelegiu, apoi la piroiu. eco de la adrian pop mi s-a parut cam pe fuga, dar dat fiind renumele, am fost si la el).
Problema cu acest om, calomfirescu, este ca nu realizeaza ca atunci cand pune un diagnostic, trebuie sa fie sigur de ce dracu spune, pentru ca afecteaza viata unor oameni. Dar cred ca pe el il doar fix undeva, si de aceea cred ca este pur si simplu idiot si nesimtit. Cum poti spune: oriunde v-ati duce, veti avea acelasi raspuns. Orice dr. care se respecta recomanda o a doua opinie, nu? Inutil sa spun ca desi diagnosticul lui nu a fost confirmat de doctori de notorietate, tot restul sarcinii am stat cu inima stransa si eu si sotia, gandindu-ne daca o sa avem un copil sanatos sau trebuie sa ne pregatim pentru un copil cu sindrom down (deja incepusem sa ma interesez ce presupune). Toti ceilalti doctori ne-au spus acelasi lucru: ca acest marker nu prea mai este luat in considerare tocmai pentru ca la ecografie nu se vede clar acest lucru, si ca pentru sindromul down trebuie luati in considerare markerii importanti (ceafa, nasul, membre subdezvoltate etc.) Si atunci, calomfirescule, de ce sa bagi spaima in niste oameni degeaba? Esti maniac? sau pur si simplu esti slab pregatit? Sau poate amandoua.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.