Semne. Superstiţii.

scara03-paranormal.jpg

Umbrela

Se spune că:

 …nu e bine să deschizi umbrela în casă. În vechile timpuri, oamenii foloseau umbrela numai pentru a se proteja de soare, dar acum umbrela este utilizată mai ales pentru a ne proteja împotriva ploii. Din cauză că umbrele au fost mai mult legate de simbolul soarelui şi din cauza formei lor circulare, asemănătoare soarelui, este de rău augur deschiderea unei umbrele într-un loc întunecat sau umbrit, cum ar fi în interiorul casei.

 …nu dărui cuiva o umbrelă, pentru că e un cadou cu ghinion.

 …nu aşezaţi umbrela pe masă sau pe pat, e semn rău.

 …e semn rău dacă umbrela îţi cade din mână pe podea

Scara

Se spune că:

 …nu trebuie să treci pe sub o scară, de orice fel ar fi ea, de zugrav, de bibliotecă, de lemn pentru urcat în copac… Dacă treci pe sub ea, pune-ţi o dorinţă când eşti sub scară.

 …niciodată nu trebuie să treci pe lânga oameni şi să-i depăşeşti în timp ce urci sau cobori o scară. De ce? O poveste din Geneza din Vechiul Testament vorbeşte despre Scara lui Iacob dintre cer şi pământ. Unii oameni cred că e de bun augur să urci o scăra, pentru că ar putea fi drumul spre Dumnezeu. A trece pe sub o astfel de scară reprezintă exact contrariul, dar dacă totuşi trebuie să treci pe sub scară, ar fi bine să-ţi tii degetele încrucişate pentru a alunga nenorocul. Dar, atenţie, trebuie să ţii degetele încrucişate până ce în cale îţi apare un câine, altfel ghinionul se va cuibari iar în calea ta.

 …dacă urci sau cobori o scară şi trebuie totuşi să treci pe lângă cineva şi să-l depăşeşti, poţi aplica aceeaşi reţetă a degetelor încrucişate pentru a evita nenorocirile.

 …dacă te impiedici pe scara asta poate însemna că în curând, în familia sau chiar în casa ta, va avea loc o căsătorie.

 …aduce ghinion să urci o scară cu număr par de trepte.

 …nu e bine să te întorci din drum când mergi pe scări sau să depăşeşti pe cineva care merge pe aceeaşi scară.

Oglinda

Se spune că:

 …spargerea unei oglinzi e un lucru ingrozitor, pentru că şapte ani de nenorociri se vor abate peste tine timp de 7 ani de acum încolo. Probabil, motivul vine din credinţa strămoşească privind faptul că sufletul omului sălăşluieşte în oglindă, şi odată spartă oglinda, şi sufletul omului este distrus, condamnându-l pe om la o moarte timpurie, fără a avea mai apoi şansa de a intra în rai. Există totuşi metode de a evita consecinţele catastrofale ale spargerii unei oglinzi? Desigur. Trebuie să culegi cu grijă toate cioburile şi să le arunci într-un râu. Doar aşa ghinionul va fi spălat.

 …fetele care îndeplinesc un anumit ritual îşi pot vedea sortitul în oglindă, iar familiile pot chema imaginile rudelor moarte.

 …aduce ghinion să-ţi vezi chipul într-o oglindă la lumina lumânărilor.

 …oglinzile trebuie acoperite cu ceva în timpul furtunilor pentru că se spune că atrag fulgerele.

 …dacă o oglindă cade şi se sparge, cineva din acea casă va muri curând.

 …e semn de ghinion să primeşti în dar o oglindă.

This entry was posted in fenomene paranormale, semne, superstitii. Bookmark the permalink.

Comments are closed.