Ingrediente necesare 4 porţii
Aluatul
300 g de făină
sare
3 ouă
1 linguriţă de suc de lămâie
1/2 de lingură de ulei
Umplutura:
2 roşii mai mici 150 g de ciuperci
2 ţuchini mai mici
2 ţeline cu frunze 1 ceapă
1 lingură de ulei
4 linguri de supă
2 linguri de sos de roşii sare, piper măcinat
1 linguriţă de zahăar
100 g de fontină (brânză italienească grasă)
În plus:
făină
50 g de parmezan
100 g de unt
Timp de preparare: 90 de minute
Mod de preparare reţetă
1. Se amestecă făina, sarea, sucul de lămâie, 4/5 linguri de apă şi uleiul. Coca astfel obţinută se acoperă cu o folie transparentă şi se lasă să crească la temperatura camerei până când se va prepara umplutura.
2. Se jupoaie de pe rosii pieliţa, după care se taie cărniţa în cubuleţe. Se curăţă ciupercile, ţuchini şi ţelina, după care se toacă mărunt. Frunzele ţelinei se pun deoparte. Se curăţă ceapa, se toacă apoi marunt şi se căleşte în ulei fierbinte.
3. Se adaugă zarzavaturile şi se înăbuşe timp de 3 minute. Se adaugă roşiile, supa şi sosul de roşii şi se fierb până ce se vor omogeniza. Se condimentează după gust cu sare, piper şi cu zahăr, după care se lasă puţin să se răcească. Fontina se taie în cubuleţe şi se adaugă la umplutură.
4. Se împarte coca în două părţi după care se întinde pe un strat subţire de făină în două foi subţiri după care se taie în dreptunghiuri de câte 12 X 5 centimetri. Umplutura se deşartă în centrul acestor dreptunghiuleţe.
5. Se umezesc puţin marginile, după care dreptunghiurile se împăturesc iar marginile acestora se presează cu o furculiţa. Ravioli se pun la fiert în apă sărată vreme de circa 6 minute, între timp se rade caşcavalul şi se topeşte untul. Ravioli se scurge de apă, servindu-se pe farfurii uşor călduţe împreună cu untul şi cu parmezanul. După gustul fiecăruia pot fi adăugate frunzele de ţelină.