Pepenele – deliciul verii!

Bogat în vitamina A, B6 si C, potasiu si licopen, pepenele ajuta la detoxifierea organismului tau, fiind un excelent diuretic. În vara aceasta, pepenele îti face desertul!

Pepenele este o leguma!
Unul dintre cele mai populare „fructe” de sezon, pepenele are toate calitatile pe care le cautai într-un aliment: 80 – 90% apa, calorii putine, fara grasimi, dulce. Chiar daca pare ciudat, afla ca pepenele este o leguma si face parte din aceeasi familie ca si castravetele.

Pepenele este cel mai adesea consumat în stare naturala: felii, cuburi, mingiute. Dar este la fel de bun în combinatie cu alte fructe într-o delicioasa si racoritoare salata de fructe. Poti face gem, serbet, suc si chiar vin. Semintele, de care vrei întotdeauna sa scapi, sunt comestibile: pot fi prajite, sarate si mâncate ca orice alte seminte.

Instructiuni de cumparare:
Nu nimeresti niciodata un pepene pe gustul tau? Iata cum se alege un pepene pe cinste! Este greu sa îti dai seama daca faci o achizitie buna daca nu îl lasi pe vânzator sa îl taie înainte ca sa îl poti gusta. Dar daca normele tale de igiena nu îti permit sa comiti astfel de imprudente, învata sa identifici pepenele perfect fara sa îl sacrifici.

Alege pepenele care are urmatoarele calitati: este ferm si greu, nu este zgâriat, codita trebuie sa fie rasucita si uscata, dovada ca a fost întors la soare, deci este copt pe toate partile. Pepenii copti au coaja stralucitoare si o pata galbena, care se formeaza datorita faptului ca a stat pe pamânt.

Daca vrei sa cumperi doar o felie de pepene, consistenta sa interna trebuie sa fie ferma, zemoasa, fara fâsii de alta culoare.

Instructiuni de conservare:
Un pepene nedesfacut, pe care vrei sa îl mai lasi la copt, trebuie sa fie tinut la temperatura camerei.
Înainte de a-l taia, pepenele trebuie spalat sub jetul de apa, astfel încât coaja sa sa fie perfect curata.
Pentru a mentine cât mai mult savoarea, pepenele trebuie racit înainte de a fi taiat.

Pepenele neacoperit va prelua tot mirosul din frigider, iar gustul nu va fi deloc placut. Asa ca pune bucata de pepene într-un recipient cu închidere etansa sau foloseste folia alimentara. Pepenele taiat trebuie consumat cât mai repede.

This entry was posted in cura de slabire, diete pentru slabit. Bookmark the permalink.

Comments are closed.